YOGA

4 soorten Yoga


voor alle niveau’s en verschillende doelen

Stoel Yoga

Dit is de lichtste en meest toegankelijke vorm van yoga in ons aanbod.  Het is met name bedoeld voor mensen die niet of moeilijk op de grond kunnen gaan.
 
De insteek is het losmaken van het lichaam en terug voldoende jeugdigheid herwinnen zodat we wel terug op de grond kunnen gaan zitten.

De lessen zijn een combinatie van yoga, gymnastiek en zelfmassage.  Dit is een ideale opstap naar de yoga prep of naar de Valpreventie Cursus.

 

Yoga Prep

Yoga Prep start je het best met een introductiereeks van 10 lessen die regelmatig herhaald wordt.  Tussen deze reeksen door wordt er gewerkt aan het niveau van de groep.

 

Yoga Prep is bedoeld om kennis te maken met de ontspanningsreflex van ons lichaam.  Het kern idee van deze yoga les is spanning leren herkennen en leren loslaten.

 

Het is een speelse les waar we op een luchtige manier aan onze gezondheid werken door ons lichaam leniger te maken en onze mindset ontspannen.

 

De oefeningen zijn gebaseerd op Hatha Yoga.  Hoewel er aandacht wordt besteed aan de vormen en inhoud van yoga gaat het met name om het Body Mind Training aspect van de beoefening.

Ashtanga Basics

Ashtanga yoga is een fysisch veeleisende vorm van yoga.  Kracht, lenigheid en uithouding worden hier ten volle getraind.

 

De volledige ‘Geleide Les’ zoals deze traditioneel gegeven wordt, is hier niet aan de orde vanwege de hoge intensiteit.  Wel leren we stapsgewijs alle houdingen kennen en bouwen we op naar die volledige vorm.

 

Dit is een Level 2 Practice binnen onze volledige Yang Sheng Lifestyle Methode. – De Full Version behoort tot Level 3.

Daoyin Ademyoga

Daoyin yoga is een ademhaaltraining en daarmee een meditatief geörienteerde les.  Leniger worden is hier een neven effect en geen hoofddoel.

 

De les bestaat net zoals de Ashtanga yoga uit een vaste reeks oefeningen die weliswaar langer worden aangehouden.  Tijdens de houding (asana) trainen we onze ademhaling en meditatieve vaardigheden.

 

De insteek is met een Chinese achtergrond en is daarom erg verschillend van ademhaaltraining of pranayama zoals men deze kent binnen de Indische traditie.

 

Binnen de volledige Yang Sheng Lifestyle Methode is dit een Level 3 training.  Een uitstekende manier om je mentale weerbaarheid te verhogen.

meditatie

Meer informatie over de lesgever vind je op onze Sportles pagina

 

Meer informatie over lesrooster en kosten vind je op onze Groepsles pagina.


Kom een keertje meedoen!

Of stuur een WhatsApp via 06 – 436 18 451