Qigong Basics
 
Meditatie in beweging

Qigong Basics

Algemeen genomen worden er drie verschillende categorieën van Qigong benoemd:   Qigong voor Medische, Martiale of Spirituele doeleinden.  Waarbij elk van deze vormen van Qigong zijn eigen doelstellingen kent. 

 

Binnen de gezondheidsleer of Medische Qigong spreekt men met name over het openen van de kanalen (meridianen) om de doorstroom van qi te bevorderen.  Alle fysieke praktijken in Chinese bewegingsleer zijn gericht op het richten (controleren of sterker maken) en het harmoniseren (openen) van qi.  Maar het is ook een manier om lichaam, geest en de wereld om ons heen te leren kennen. Dit komt mede door het sterk meditatieve karakter van de training.

Qigong les

Meditatie in Beweging

Qigong heb je in liggende, zittende, staande en bewegende vormen.  Het is een paraplu begrip voor een groep oefeningen met een gemeenschappelijke theoretische basis.  Het is dan ook noodzakelijk om een stukje van die achterliggende gedachtes mee te krijgen vooraleer je met qigong begint.  Anders blijven het vaak lege oefeningen.

 

Niet voor niets is dit één van de kernelementen van body – mind training.  De geest, aandacht en bewustzijn, dient betrokken te worden in de beoefening.  Anders blijven het oppervlakkig en lege bewegingen.  Deze cursus biedt je de tools om echte diepgang te bereiken in je qigong beoefening.  Alleen op die manier kun je het op een effectieve manier overdragen naar je cliënt.

 

Het is meditatie in beweging.  Ook al sta je stil, je beweegt.  Ook al beweeg je, je bent stil.  Enkel door repetitieve beoefening en het incorporeren van de basis principes zul je er de vruchten van plukken.  De resultaten echter zijn helend voor het lichaam.  De mogelijkheden van diepgang voorbij wat je voor mogelijk houdt.

 

 

De deur naar binnen

Je leert in deze cursus enkele basis oefeningen die je gezondheid een enorme boost kunnen geven.  Simpel maar met de mogelijkheid tot verreikende diepgang in beoefening.  Een korte opening – basis en afsluit waarmee je de weg naar binnen kunt ontdekken.  Het is een ideale tool om de basis principes van qigong onder de knie te krijgen.  Met voldoende theoretische achtergrond kun je daarbij ook verder gaan naar meer gevorderde niveau’s

 

Vervolgens leer je een wat uitgebreidere qigong vorm op basis van deze grondoefeningen.  De vorm is gericht op het tot rust brengen van lichaam en geest, het aanhouden van een goede houding en het bewegen vanuit ontspanning en souplesse.  Ook hier weer wordt de opbouw eerst zittend aangeleerd met enkele additionele oefeningen voor een beter begrip.  Vervolgens de staande versie waarmee je voor jezelf de diepgang kunt creëren. 

Meditatie naar binnen


Wil je meer weten?

Direct Contact – WhatsApp:   06 – 436 18 451

Aanbod

Voor een specifieke invulling mbt locatie, doelgroep of andere factoren
stellen we graag ons aanbod af op uw wensen. Prijzen zijn een indicatie voor bedrijfsmatige invulling. Afhankelijk van het aantal deelnemers of particuliere invulling kan hiervan afgeweken worden.

De Ervaring

Bijscholing
  • Leer de volledige vorm en de aanpassingen om je patiënten beter te kunnen helpen.
  • Dagworkshop / Bijscholingscursus

INHOUD

Opbouw [7u les]
  • Stapsgewijze aanleren van de stoel variant afgestemd op de specifieke doelgroep.
  • Aangevuld met theorie en ondersteunende oefeningen om tot een beter begrip te komen.
  • Staande basis oefeningen en een uitgewerkte vorm met aanwijzingen voor een gevorderde beoefening.