Afvallen - Plan van aanpak

Vind jij het makkelijk om die kilo’s kwijt te raken?  Ongeveer 75% van de mensen die op één of ander moment in hun leven met overgewicht te maken hebben vinden van niet.     De één zegt zus, de ander zo.  En al die recepten die je om de oren gegooid worden zijn nou niet bepaald wat bij jouw leefstijl en smaak past.

 

Dat geldt overigens niet alleen voor voeding maar ook voor het sporten.  Jaja, afvallen betekent voeding en bewegen!  Daar is geen ontkomen aan.  Wel zo fijn dan dat het advies en de trainingen op jouw wensen en niveau worden afgestemd. 

afvallen met acupunctuur geïllustreerd door een electro acupunctuur setting op de buik

Afvallen met acupunctuur

Gewichtsmanagement is tenslotte een levenslang proces, anders blijf je bezig met dieetprogramma’s.  Die bekende jojo.  Het moet dus voora leuk blijven en toch wat opleveren.

Toch is een extra duwtje soms wel fijn.  Er kunnen immers tal van andere factoren het proces beïnvloeden.  Denk aan stress, slaapproblemen, je hormonale huishouding, schildklier, spijsverterings-problematiek enz… 

 

Chinese geneeskunde kijkt naar de mens. Bij afvallen met acupunctuur ondersteunen we niet alleen het afvalproces, we werken naar een algehele lichaamsbalans. Dat kan de kans op succes minimaal verdubbelen.

 

 

All – in pakket

Logo yang sheng lifestyle

Trainingschema

Op maat gemaakt trainingen met een geleidelijke opbouw

Voeding

Inzicht in de Chinese kijk op voeding. Patronen en psychologie.

Begeleiding

Een coach, behandelaar en personal trainer in één.

Behandeling

Een behandeling bestaat uit acupunctuur, cupping & massage.

Beweegprogramma

Vanuit het comfort van je eigen thuis en / of in groepsverband

Zelfvertrouwen

Je zelfbeeld groeit met de dag naarmate je meer aan jezelf werkt.

Lekker in je vel

Fysiek en mentaal in balans met een flinke dosis energie.

Voordelen van afvallen met acupunctuur

Geen strenge diëten

Maar opbouw van gezonde patronen die natuurlijk aanvoelen

Betere spijsvertering

Verbeterde functie van maag en milt door acupunctuur en goede voeding.

Strakkere huid

De behandeling zelf richt zich op het strak trekken van je lichaam adhv roostervorming.

Een nieuw begin

 
Ben jij klaar om jezelf echt in de watten te leggen?  Niet door een zonnige strandvakantie of lekker lui op de bank met een bordje what-ever maar met een 3 maand durend programma die je zelfvertrouwen geeft, energie en inzicht in wie je bent, wat je wil en hoe je dat kunt bereiken.
 
Dan is het Acuslim programma iets voor jou.  Bel vandaag nog voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek en zet de eerste stap naar je nieuwe zelf!  Waar wacht je nog op?
 

Ervaringen - afvallen met acupunctuur?

Vetverlies & Spierwinst

Ik voel me fitter en heb geen last meer van snackgedrag. Ik kan goed controle houden.
 • Van 89,2 naar 78,5 kg
 • Spiermassa ging van 21,1% naar 24,7%
 • Vetmassa ging van 50% naar 42,5%
 • Visceraal Vet ging van 11 naar 9
 • BMI ging van 32,4 naar 28,5

All round Feel Goood

Erg fijn dat dingen ook op een andere manier konden als het niet bij mij past.
 • Van 78,1 kg naar 74,9 kg
 • Spiermassa ging van 24,4% naar 25,3%
 • Vetmassa ging van 43,4% naar 41,4%
 • Visceraal Vet ging van 8 naar 7
 • BMI ging van 29 naar 27,8

Gewichtsafname

Je krijgt super veel oefeningen, tips & tricks.
 • Van 104,9 kg naar 98,9 kg
 • Spiermassa ging van 26,7% naar 24,7%
 • Vetmassa ging van 46% naar 45,4%
 • Visceraal Vet ging van 9 naar 8
 • BMI ging van 35,9 naar 33,8

You Can Do This!

Waar richt de behandeling zich op?

 

In de basis kijken we naar het functioneren van het lichaam in het algemeen.  In tweede instantie richt de behandeltechniek zich op de buikregio.  Hier wordt een rooster van naalden gezet die als het ware het vocht uit de vet cellen moet persen.  De regio wordt dus strakker getrokken. Ligt de focus meer op de benen en billen dan wordt het rooster doorgetrokken.  Met deze techniek werk je makkeijk doelgericht naar probleemgebieden. Eén van de vaak voorkomende neven-effect is dat men minder eetlust ervaart en dus makkelijker een gezond eetpatroon kan aannemen zonder de behoefte te hebben om tussendoor te snaaien.

 

We hechten veel belang aan de viscerale vetwaarde.  De viscerale vetwaarde hangt nauw samen met je gezondheid en is moeilijk zichtbaar.  Ook slanke mensen kunnen een hoge viscerale vetwaarde hebben.  Dit wordt ook wel buikvet genoemd.  Het vet in de romp en buik wat onze organen beschermd.  Het is belangrijk om deze waarde te verlagen zodat onze organen meer ruimte krijgen om te kunnen functioneren.  Veel vet betekent veel druk op de organen.  De longen bv. krijgen te weinig ruimte om optimaal te functioneren, men krijgt last van kortademigheid, snel zweten, druk op de borst etc…

 

In onze praktijk zien we veel mensen met schouder-, heup- en knieklachten.  Eén van de mogelijke oorzaken is vet (maar ook vocht en/of damp) die spieren of meridianen obstrueert.  Het gevoel dat je als extra gewicht met je meesleept.  Hoe langer dat aanhoudt, hoe moeilijker het is om eruit te krijgen.  Dit geeft op termijn pijn in spieren en/of gewrichten. 

 

 

Maar ook drukkende hoofdpijn, slechte spijsvertering, abdominale klachten et.  Hierdoor kun je je beperkt voelen in je bewegen, wat net zo belangrijk is bij het afvallen.  Niet voor niets is overgewicht één van de risicofactoren voor een groot gedeelte van de Westerse ziektebeelden.

 

Bij overgewicht is er altijd een onderliggende oorzaak.  Tijdens het intake gesprek gaan we daar in eerste instantie naar op zoek.  Kijken waar het probleem ontstaat en hoe we dit kunnen oplossen.  Na het uitvoeren van een goed onderbouwde diagnose zetten wij acupunctuur, cupping en massage in. 

 

Niet alleen focussen we ons op het wegwerken van overtollig vet maar we richten ons ook op het herstellen van de disbalans in je lichaam.  Misschien is je energie niveau wat laag of ervaar je veel stress waardoor de nachtrust is verstoord?  Misschien kun je moeilijk verleidingen weerstaan en ga je vanuit emotie verkeerde voeding tot je nemen?  Ieder heeft  een eigen verhaal en dus verdient iedereen ook een eigen aanpak.

Door deel te nemen aan dit programma leer je jezelf beter kennen, je leert patronen doorbreken en je zet eindelijk de stap om uit die vicieuze cirkel te raken.  Een crash dieet zit er bij ons dus niet in.  Een verbeterde leefstijl wel. 

 

Uit ervaring is gebleken dat het lichaam 3 maanden nodig heeft om iets te leren.  Daarom is het van belang dat je jezelf toelegt om die 3 maanden vol te houden, zonder tussenstop.   Geen nood, je doet het niet alleen – wij ondersteunen je in het hele proces.

Yes That's Me !

Vragen & Antwoorden:

– Hoeveel kan ik afvallen in 3 maanden?
Dat is per persoon afhankelijk.  Hoe reageert je lichaam op de acupunctuur en massage?  Hoe vaak beweeg je en hoe is je eetpatroon?  Het voordeel van het programma is weliswaar dat het door blijft werken ook na die 12 weken.  Niet alleen zijn er patronen blijvend verandert, ook de behandelingen zelf werken nog weken door nadat we gestopt zijn.  De behandeling verhoogt nl. het afslankeffect van sporten en verbetert je spijsvertering.

 

– Mag ik tussendoor op vakantie?
Het is niet aan te raden om binnen deze drie maanden op vakantie te gaan.  het programma is er om je lichaam iets aan te leren, ook de behandeling is gericht op het opbouwen van het rooster.  Die continuïteit in behandeling is belangrijk.  Ga je voor minder dan twee weken op vakantie dan kun je het altijd met je coach bespreken.  Overleg altijd vooraf zodat we kunnen zoeken naar de meest geschikte oplossing.

 

– Hoe ziet het trainingsschema eruit?
Wij hebben gekozen voor een persoonlijke aanpak, dit betekent dat ieder een eigen trainingsschema krijgt.  Elk lichaam is anders en zo heeft ieder zijn of haar eigen beperkingen.  Bij het opzetten van het programma wordt hierbij rekening gehouden.  Het hele programma wordt stapsgewijs opgebouwd.  We houden van een geleidelijke aanpak zodat het tot een duurzame verandering komt.

 

– Hoe zit het met de voeding?
Er is geen specifiek dieet wat je gaat volgen.  Wij hebben een ruime kennis en ervaring van verschillende manier van kijken naar voeding, daarbij gaan we op zoek naar wat bij jou past.  Uiteraard brengen we je ook de principes van de Chinese voedingsleer bij.  Hierbij gaat het met name om het (vaak thermisch) effect van wat je eet en wanneer je eet.  Als je lichaam in balans is maak je vanzelf gezondere keuzes.  Je leert voelen wat goed voor je is en wat eten met je lichaam en emoties doen.  Het gaat dus niet alleen om wat je eet maar ook hoe je eet.  Te weinig eten kan ook schadelijk werken en geeft door een verstoord metabolisme vaak jojo – effecten.   We hebben voeding nodig om optimaal te kunnen functioneren.  Wij helpen jou ontdekken welk eetpatroon voor jou de beste resultaten oplevert.  Niet alleen qua gewicht maar ook qua energie-niveau en emotionele balans.  Elke leefstijl heeft een eigen eetstijl.