Yang Sheng Afval Formule

Lifestyle
die voor jou werkt

Online coaching traject

Persoonlijke aanpak

1 op 1 coaching

Voedings
advies

Incl. recepten

Beweeg
advies

Incl. video

Wil jij jezelf lekker in je lijf voelen?


Over voeding worden 1000 en 1 dingen gezegd. Op een gegeven moment zie je door de bomen het bos niet meer.


Je hebt van alles geprobeerd maar die weegschaal blijft op en neer gaan. Je lijf zit niet helemaal lekker maar die balans vinden is moeilijk.


Herkenbaar?


Voor mij was dat zeker het geval.

Pas toen ik op een holistische manier aan mijn gezondheid ging 

werken kwam het gewicht en het lichaam waar ik mij goed bij voelde.


Als je lichaam en geest in balans zijn, dan gaan ze voor je werken in plaats van tegen je. Dat maakt afvallen een héél stuk makkelijker.0
Jaren coaching ervaring
0
Tevreden klanten
0
Afval Programma's

Wat zeggen mensen over het afvalprogramma?

Hele goede begeleiding in voeding en wat werkt voor mijn lichaam gehad. Door middel van het trainingsschema (op je persoonlijke pagina op de website) van Tony en de HIIT trainingen van Meiyu (wat erg leuk is om te doen), het meer bewuster worden van wat je eet en dagelijks in je mond stopt. Mijn vetpercentage is al mooi aan het afnemen en spieropbouw toegenomen. Ik was trots een kledingmaat kleiner te kunnen maar vooral voel ik me veel fitter, zit lekkerder in mijn vel en zelfvertrouwen is gegroeid.
Conny Rijnberg
In eerste instantie gestart met het programma om gewicht te verliezen, om me daardoor fitter te voelen. Het werkte voor mij heel goed, mede door de rustige opbouw van oefeningen. Gaandeweg leer je meer over voeding en vooral over jezelf, waarom je steeds terug valt in oude gewoonten. De gesprekken met Meiyu en Tony zijn verhelderend en ook de begeleiding via je persoonlijke pagina op de website dragen bij dat je weet wat je moet doen.

Janny Trommel

2014

2024

Mijn verhaal
 
Ik heb altijd overgewicht gehad tot aan mijn 27e leeftijd. Ik heb in mijn verleden zoveel pogingen gedaan om mijn streefgewicht te behouden, maar ik kwam altijd in een jojo-effect terecht. Ik kan heel goed 5kg afvallen in een korte tijd, maar ook weer heel snel dezelfde kilo’s of meer aankomen. Ik ben altijd een sporter geweest, ik bracht iedere dag urenlang door in de sportschool. Ik deed aan krachttraining, hardlopen en andere cardio-trainingen.
 
Ik at naar mijn idee gezond, yoghurt, salades, crackers, fruit en alle andere dingen die weinig calorieën bevatten. Toch was afvallen altijd een strijd, ik moest me beperkingen tot 1200 calorieën of zelfs minder. Mijn haar viel uit, mijn menstruatie werd minder, en mijn energie was laag.
 
Dat moest beter en kon beter! Op mijn 27e pakte ik mijn backpack en reisde naar Azië, terug naar mijn roots. Ik woonde in bij een oudere koppel rond de 60jaar. Ik leerde daar de Yang Sheng levensstijl kennen.
 
De oudere generatie deed niet anders dan de hele dag aan hun gezondheid werken. Ze stonden vroeg op, gingen naar het park en deden samen aan beweging. Dat kon in de vorm van dansen, taiji, qigong, fitness etc zijn. 
Daarna gingen ze naar de markt en haalden puur en verse producten in huis. De producten die ze haalden, paste bij het seizoen, bij hun eigen lichamelijke behoeftes en familie. Zo aten ze veel watermeloen, dronken ze chrysanthemum thee en mungbonen soep om de hitte in de zomer te verdrijven. In de winter aten ze lamsvlees en zwarte rijst en bonen om de nieren te versterken. 
 
‘s Avonds na het eten was het of wandelen of zelfmassage om de spijsvertering te ondersteunen. Zij gaven aan dat ze preventief aan hun gezondheid wilden werken. Overgewicht is één van de belangrijkste oorzaken van ziektes. En dat is wat ze willen voorkomen.
 
Zoals je hier leest, om een gezond gewicht te behalen en te behouden, vergt een dagelijkse investering. Afvallen is net als je gezondheid, je krijgt het niet na 3 maanden sporten en gezond eten. Het is een levensstijl. 
 
Ik heb me de afgelopen 10 jaar verdiept in de Chinese geneeskunde. Hoe werkt voeding op het lichaam? Welke constituties zijn er? En welke voeding past daar het beste bij?
 
Mijn zwakte is de milt qi leegte. Dit is mijn constitutie. Mijn lichaam kan koude voeding, zoals yoghurt, koude dranken, rauwkost, suiker en zuivel niet goed transformeren en transporteren. Ik heb in de afgelopen 10 jaar geluisterd naar mijn lichaam. En ben anders gaan eten en leven.
Mijn doel was niet om het schoonheidsideaal van nu na te streven. Mijn doel was een fit en energiek lichaam. Diabetes zit helaas bij ons in de familie, dit is een extra motivatie voor mij om overgewicht te voorkomen.
 
Doordat ik de zwaktes van mijn lichaam heb leren kennen, weet ik welke voeding bij mij past. Er is dus geen one fits all methode. Daarom gaan we samen kijken welke zwaktes jouw lichaam vertoont, en wat de reden is van jouw overgewicht.
 
Belangrijk is dat je weet waarom je wilt afvallen. Doe je het voor jezelf? En wat gaat het je opleveren?
 
Ik zelf heb zoveel meer plezier van mijn lichaam. Ik durf mezelf te
zijn, heb meer zelfvertrouwen, en heb geen fysieke beperkingen. Ik heb me nog niet eerder zo fit en goed gevoeld.
 
En deze ervaring zou ik graag met je willen delen. Mijn doel is om jou te laten stralen in jouw lichaam. Een lichaam waar je trots op gaat worden. Investeer vandaag nog in jezelf, je bent het waard, net als ik en alle anderen voor jou. 

Een helpende hand voor een blijere en slankere jij

Hoe ziet dat er uit?

Dit is ons vertrekpunt

– Een eerste intake gesprek van 30min, hier wordt uitgebreid besproken wat de diagnose is van jouw klacht. Een juiste diagnose is essentieel om tot een juiste aanpak te komen.


– Iedere maand krijg je een follow up gesprek van 20-30min via zoom. [Totaal 3 contactmomenten] Hier worden jouw ontwikkelingen besproken. We kijken naar zaken die wat meer aandacht nodig hebben en waar je tegen aan loopt op dat moment.


– Je krijgt een op maat gemaakte beweegprogramma, rekening houdend met jouw persoonlijke situatie. Je krijgt een persoonlijke pagina, hier kun je inloggen voor beeldmateriaal van de oefeningen en een lijst aan voedings- en leefstijl adviezen.


– Om je zo goed mogelijk op weg te helpen, ontvang je een detox box t.w.v. 25€ die je kunt inzetten om je lichaam te reinigen en sneller vocht kwijt te raken.

Met een hele bron aan bewegingsmateriaal

Voeding en Beweging zijn dé bouwstenen voor een gelukkig en vitaal leven. Maar het moet wel bij JOUW leefstijl passen!

Begin vandaag nog aan een betere morgen

Start vandaag!

  • Meld je aan door de Afval formule in je winkelmandje te leggen en reken af.
  • We contacteren je zo snel mogelijk via mail om een intake in te plannen
  • We maken je persoonlijke pagina aan
  • Na je intakegesprek – geven we een op maat voedingsadvies en basis beweegprogramma afgestemd op jouw huidige leefstijl en noden.
  • Na een maand hebben we opnieuw een Zoom meeting om bij te sturen waar nodig. Dat doen we na 2 maand opnieuw
  • Na drie maanden is er een evaluatiemoment en een afsluitend advies
  •  Heb je tussendoor vragen? – stel ze via de mail