Leren Staan &
Leren Lopen
 
Taiji Basics

Valpreventie

 

Leren staan en lopen?  Dat klinkt gek.  Is dat niet iets wat we leren als kind?  Toch is dit waar deze valpreventie cursus over gaat.  Iedereen die werkt met specifieke doelgroepen weet dat staan en lopen niet altijd even evident zijn. Het Taiji Basics Valpreventie programma is zo opgezet dat het uitermate geschikt is voor revalidatie, kwetsbare ouderen of andere doelgroepen. 

 

 

Willen wij echter als therapeut inzicht krijgen in het proces van staan en lopen, dan zullen we dat proces eerst zelf dienen te doorlopen.  Zelf aan de hand van principes uit Taiji (bv. yin en yang) leren staan en leren lopen.  Want zo kan het wel eens aanvoelen als we aan de slag gaan met de oefeningen die in deze cursus aan bod komen.  Alsof we opnieuw moeten leren staan en lopen.  En dat is ook precies wat er gebeurt.

Oudere koppel
valpreventie

Beter staan is beter lopen

 

Taiji Basics leert je op een geheel nieuwe manier staan en lopen.  Een manier waarop je je lichaamshouding dermate correct leert instellen dat je uren kunt staan.  Dat je kilometers kunt wandelen zonder enige tekenen van vermoeidheid te vertonen.  In tegendeel, het draagt bij aan je vitaliteit en je voelt je helder en actief.

 

 

Dit alles niet door een topconditie of super uithoudingsvermogen maar door de mogelijkheid je lichaam op een meer optimale manier te gebruiken.  Het verhogen van de efficiëntie waarmee je lichaam taken zoals staan en lopen uitvoert.  Gebaseerd op een diepe ontspanning van lichaam en geest.  Met verhoogde kennis en inzicht in het functioneren van je lichaam in relatie tot deze twee functies.

 

 

Ervaar zelf wat het met je doet zodat je het effectief kunt inzetten in je werk als therapeut.  Zoals Einstein zei: Experience is the only source of knowledge.


Wil je meer weten?

Direct Contact – WhatsApp:   06 – 436 18 451

Aanbod

Voor een specifieke invulling mbt locatie, doelgroep of andere factoren
stellen we graag ons aanbod af op uw wensen.

De Methodiek

Opleiding
  • Verkrijg de licentie om deze valpreventie zelf te geven. GLI Traject
  • 3 maanden training met in totaal 3 dagworkshop [7u les] & online toegang tot het lesmateriaal + Handboek Taiji Basics Deel 1 'Leren Staan - Leren Lopen' + extra begeleiding vh trainingsproces
  • Incl. 1e jaar licentie & verplichte bijscholingsworkshop

De Ervaring

Bijscholing / Workshop
  • Doe inspiratie op om je patiënten beter te kunnen helpen.
  • Dagworkshop / Bijscholing [7u les]
  • Handboek apart te verkrijgen 29euro / boek

De Vaardigheid

Cursusreeks
  • Organiseer zelf een cursus. Wij verzorgen de valpreventie.
  • 10 lessenreeks van 60 min./lesSpeciaal voor gemeentes en bedrijven / instellingen.