Workshop
Opstellingen

Loop je vast met een vraag op zakelijk of persoonlijk vlak?

Dan kan een opstelling jouw helpen om het antwoord te ontdekken.

Zaterdag  9 maart 2024 – Zuidzandsestraat Oostburg

Waarom een opstelling?

Bij een opstelling kan elke vraag, elk probleem of verlangen worden opgesteld. Bij een opstelling plaats je op gevoel, de deelnemers in de ruimte. Elke deelnemer vertegenwoordigt een aspect van jouw vraag. Deze stellen zich op gevoel op in de ruimte. Daarbij maakt legt het gedrag van de deelnemers onderliggende patronen bloot. De interpretatie die jij geeft aan deze opstelling en de zaken die gebeuren in de groep helpen je inzicht krijgen in je vraag en de mogelijke oplossingen.

 

Privacy

Hoewel het werken met opstellingen een bepaalde mate van verbondenheid met de andere deelnemers teweegbrengt, is het niet noodzakelijk jouw vraag tot in detail uit te leggen.

 

We bepalen samen de beïnvloedende factoren van jouw vraag en kennen deze toe aan de andere deelnemers. Deze nemen elk een rol in binnen het verhaal.

 

Deelnemers krijgen daarbij alleen mee wat jij wil dat ze mee krijgen. De zaken die jij als te persoonlijk beschouwd hoeven niet besproken te worden.  Alles mag – niks moet.

Intuïtief

Het mooie aan opstellingen is dat we weg gaan uit ons hoofd. De oplossing wordt niet bedacht, maar gevoeld en beleefd.

 

We hebben immers al lang genoeg nagedacht over een oplossing en dat heeft ons niks opgeleverd. 

 

Hoe dat in zijn werk gaat is vooral een kwestie van ervaren. Het collectief onderbewuste wordt onze bron van inzicht. Dat kun je niet uitleggen,

Ruim inzetbaar

Een opstelling is een systeem. Dat betekent dat het een methode is die wordt toegepast om tot inzicht te komen. 

 

Voorbeelden van thema’s zijn:

  • algemeen gevoel van onbehagen zonder aanwijsbare oorzaak
  • moeite om beslissingen te nemen
  • terugkerende angst, boosheid of verdriet
  • relatieproblemen
  • verstoorde familierelaties
  • bedrijfsproblematiek
  • problematiek op de werkvloer
  • enz…

Over de Coach

Annechien Broekmeijer

Op zoek naar inzicht?

De workshop is voor iedereen geschikt, je hoeft geen ervaring te hebben met deze manier van werken. Opstellingen werken door in het systeem van jouzelf en in je (familie)systeem maar ook op de representanten en eventueel andere aanwezigen. Als representant leer je ook nog eens ongelofelijk veel en kun je inzicht krijgen in eigen thema’s!

 

Niet alleen als opsteller, maar ook als representant zal je inzichten opdoen ten aanzien van je eigen proces.Wil je op een bijzonder krachtige en heldere manier duidelijkheid krijgen in thema’s waar je zelf nog niet tot een oplossing hebt kunnen komen? Schrijf je dan snel in voor deze workshop en krijg een diep inzicht in de onbewuste patronen die soms wel door generaties heen worden overgedragen.

Zij vonden hun antwoord

“De week voor de opstelling was ik opstandig. Toch ging mijn hart in de loop van de week openstaan om de confrontatie aan te gaan. Mijn hart was er klaar voor om de waarheid te omarmen. De opstandigheid kwam door mijn ego, dat blijkbaar ook aanvoelde dat het klappen zou krijgen. Door mijn eigen opstelling kreeg ik inzicht in de situatie die speelde. Door de opstellingen van de anderen kreeg ik inzicht in het complete plaatje over het ontstaan van mijn eigen opstelling. Een mooie groep mensen bij elkaar, die het aandurfden om gespiegeld te worden.”
“Ik vond het een hele fijne ochtend, fijn hoe inzichten kwamen en dat er merkbaar dingen draaien én veranderen in de dagelijkse gang. Vol verbazing zie ik me nu ineens dingen doen, die vooraf aan de opstelling voor me uit bleef schuiven ?.  Jouw begeleiding is spot on, je stuurt waar nodig en laat gebeuren wat nodig is. Vanuit een fijngevoeligheid en durf, want het vergt moed om lastige momenten zichzelf te laten ontwikkelen! Het voelt alsof er een ballast van me is afgevallen en ik weer met enthousiasme door kan. Dankjewel!”

Wil jij meer inzicht in ... ?

Jezelf

Je relaties

Je obstakels

Zorg ervoor dat jij het inzicht krijgt die jou verder helpt op jouw pad

Yang Sheng Lifestyle Centrum

Het gezondheidscentrum van Zeeuws Vlaanderen.

Voor gezondheid, persoonlijke groei en spiritualiteit

chinees gezondheidscentrum Oostburg

Zuidzandsestraat 33a

4501 AL Oostburg

 

Email: info@yangshenglifestyle.com

Tel: 06 – 436 18 451