Leren mediteren

Krijg een gedegen basis in yoga en meditatie om zelfstandig een meditatietraining op te zetten die je écht verder brengt.

Zondag 21 juli 2024 – Zuidzandsestraat Oostburg

Waarom deze training?

 Veel mensen willen mediteren en hebben wel hier en daar wat dingen opgepikt, uitgeprobeerd of aan de hand van apps hun ervaring in meditatie hebben opgebouwd.

Maar is dat nu echt mediteren? Hoe zorg ik ervoor dat ik daadwerkelijk vooruitgang boek en waar moet ik nu op letten om echt dit pad op te gaan?

 

Zinvolle vragen. Velen van ons denken wel te weten wat mediteren inhoudt en hoe we dat nu precies moeten doen. Toch is er een groot stuk waar we door gebrek aan kennis of een verkeerd beeld van meditatie onszelf tekort doen.Er zijn routekaarten, gevaren, richtlijnen en theorieën die jou helpen te komen daar waar je wil zijn.

 

De workshop begint dan ook met de vraag: weet jij waar jij wil komen met jou meditatie beoefening?

man die les geeft aan een whiteboard

Theorie

We starten de workshop met een theoretische inleiding in yoga. Dit doen we om onze geest te openen voor de vele variaties in yoga. Vervolgens gaan we kijken op welke manier yoga en meditatie samen hangen en ons kan ondersteunen in onze meditatietraining.

man die linkerhand rechtervoet vasthoudt in een yoga houding

Praktijk

De workshop is in eerste instantie praktisch geörienteerd. Dat betekent dat we veel gaan oefenen. Niet alleen dat, we gaan ervoor zorgen dat je alles in handen hebt om na de workshop zelfstandig een volwaardige meditatietraining voor jezelf op te zetten.

ebook van de workshop yoga en meditatie - leren mediteren

E-book

Alle theoretische kennis alsook de beschrijving van alle oefeningen vind je terug in het e-book wat je na de cursus meekrijgt. Dit om ervoor te zorgen dat je daadwerkelijk verder kunt blijven trainen en de geleerde technieken volledig onder de knie kunt krijgen.

Over de Coach

Tony Verkamer

Tony Verkamer (1983) is afgestudeerd als Licentiaat LO aan de Universiteit van Gent.  Na zijn studie ging hij richting China en vond zijn passie in de Chinese gezondheidscultuur. Naast zijn werk als Chinees geneeskundig therapeut en onderzoeker bij de Stichting CNYS  werkt hij als lesgever in taiji, qigong, yoga en meditatie.

 

 

Zijn eigen yoga beoefening startte tijdens zijn studententijd zo’n 20 jaar geleden. Meditatie is één van de belangrijkste focus punten in zijn eigen training. Met kennis en ervaring in zowel de Boeddhistische als Daoistische traditie helpt hij je niet alleen de tools te beheersen maar ook de context te begrijpen.

meditatie

Op zoek naar inzicht?

Korte introductie in de vormen en achtergronden van yoga in relatie tot onze beoefening. Welke rol speelt yoga in je meditatie?

 

Ervaar de ontspanningsrelex en leer de ideale yoga routine om beter te leren zitten.​

 

Welke vormen van meditatie zijn er? Hoe zorg ik ervoor dat ik een stevig fundament leg voor echte meditatie? Welke valkuilen zijn er en hoe vermijd ik die?​

 

Leer verschillende meditatietechnieken om je geest te concentreren en de diepere lagen van je zijn te verkennen.

 

Inclusief begeleiding in je trainingsproces na de workshop

Zij vonden hun antwoord

“Leuke workshop zonder al te veel poespas. Tony is heel down to earth in zijn benadering maar toch erg gepassioneerd in zijn spirituele queeste. Inspirerend en motiverend om aan de slag te gaan.”
“Super blij met deze workshop. Ik dacht altijd dat mediteren ingewikkeld was. Hier leerde ik hoe ik heel praktisch en eenvoudig mediteren. Het blijft een uitdaging maar nu weet ik tenminste hoe ik aan de slag moet."
“De yoga oefeningen helpen me echt heel goed om beter te mediteren. Sinds de workshop mediteer ik elke dag en het is een heerlijke gewoonte geworden.."

Wil jij leren mediteren ... ?

Inzicht

Vaardigheid

Vooruitgang

Zorg ervoor dat jij de basis legt voor een training die jou verder helpt op jouw pad

Yang Sheng Lifestyle Centrum

Het gezondheidscentrum van Zeeuws Vlaanderen.

Voor gezondheid, persoonlijke groei en spiritualiteit

chinees gezondheidscentrum Oostburg

Zuidzandsestraat 33a

4501 AL Oostburg

 

Email: info@yangshenglifestyle.com

Tel: 06 – 436 18 451