Leer mediteren !

Een basis cursus yoga en meditatie die jou de handvaten geeft om zelf aan de slag te gaan.

 

 

Simpel, praktisch en efficiënt.  Concrete oefeningen voor lichaam en geest die jou op weg zetten naar meer balans en mentale rust in je leven.

 

Waarom deze workshop?

ik wil leren mediteren

Vanuit verschillende hoeken kreeg ik de vraag hoe te mediteren. Veel mensen die wel hier en daar wat dingen hebben opgepikt, uitgeprobeerd of aan de hand van apps hun ervaring in meditatie hebben opgebouwd.

Maar is dat nu echt mediteren? Hoe zorg ik ervoor dat ik daadwerkelijk vooruitgang boek en waar moet ik nu op letten om echt dit pad op te gaan?

Zinvolle vragen. Velen van ons denken wel te weten wat mediteren inhoudt en hoe we dat nu precies moeten doen. Toch is er een groot stuk waar we door gebrek aan kennis of een verkeerd beeld van meditatie onszelf tekort doen.

Veel van wat we weten over meditatie komt uit een New Age benadering van mindfulness en meditatie. Meditatie is voor veel mensen synoniem aan mindfulness. Dat is echter een zeer beperkte kijk op meditatie.

Een ander persoon wist me te vertellen: "Daar valt toch niet veel over te zeggen, het is gewoon doen en klaar." Ook dit is een misvatting vanuit een meer serieuze aanpak. Er zijn routekaarten, gevaren, richtlijnen en theorieën die jou helpen te komen daar waar je wil zijn.

De workshop begint dan ook met de vraag: weet jij waar jij wil komen met jou meditatie beoefening?

Wat ga je leren?

Achtergrond yoga

Korte introductie in de vormen en achtergronden van yoga in relatie tot onze beoefening. - Welke rol speelt yoga in je meditatie?

Basic warm-up

Ervaar de ontspanningsrelex en leer de ideale yoga routine om beter te leren zitten.

Achtergrond meditatie

Welke vormen van meditatie zijn er? Hoe zorg ik ervoor dat ik een stevig fundament leg voor echte meditatie? Welke valkuilen zijn er en hoe vermijd ik die?

Meditatie technieken

Leer verschillende meditatietechnieken om je geest te concentreren en de diepere lagen van je zijn te verkennen.

Inclusief begeleiding in je trainingsproces na de workshop.

Wat maakt deze workshop uniek?

All in

De workshop geeft je een volledig pakket mee om zelf aan de slag te gaan en een echt diepgaande beoefening op te zetten.

Matjes zijn aanwezig en er is een digitale cursus die je na afloop krijgt.

Theorie en praktijk worden toegelicht voor een volledig beeld en een breed inzicht in het concept van meditatie.

Small group training

Een maximum van 9 deelnemers voor optimale aandacht. Wel zo gezellig.


Mogelijkheid tot vervolgworkshop met meer gevorderde technieken. Daoistische yoga & meditatie.

Follow up

Je haalt het meeste uit een workshop als je ook daadwerkelijk aan de slag gaat met wat je hebt geleerd.

Omdat er daarbij vaak vragen naar voren komen waar je op de dag zelf niet over nagedacht hebt blijft het mogelijk vragen te stellen mbt je eigen beoefening ook na de workshop.

Meditatie is een proces die leidt tot transformatie

Mediteren begint bij concentreren.  Die concentratie gebruiken we om te observeren.  We leren onszelf kennen, onze patronen, onze valkuilen, …  Het kan inzicht geven, het kan confronteren.  Maar uit die confrontatie met de realiteit ontstaat de mogelijkheid tot verandering.  Als je het wil.  Als je het toelaat.  Dan bloei je open en transformeert je leven in de richting die jij wil.

yoga basis oefening workshop yoga en meditatie

Direct Contact – WhatsApp

+31 (0)6 436 18 451

Meditatie ervaringen

5/5
Leuke workshop zonder al te veel poespas. Tony is heel down to earth in zijn benadering maar toch erg gepassioneerd in zijn spirituele queeste. Inspirerend en motiverend om aan de slag te gaan.
Matthias K.
5/5
Super blij met deze workshop. Ik dacht altijd dat mediteren ingewikkeld was. Hier leerde ik hoe ik heel praktisch en eenvoudig mediteren. Het blijft een uitdaging maar nu weet ik tenminste hoe ik aan de slag moet.
Patricia B.
5/5
De yoga oefeningen helpen me echt heel goed om beter te mediteren. Sinds de workshop mediteer ik elke dag en het is een heerlijke gewoonte geworden.
Laura R.

Over de lesgever

 

 

Tony Verkamer is afgestudeerd als Licentiaat LO aan de Universiteit van Gent.  Na zijn studie ging hij richting China en vond zijn passie in de Chinese gezondheidscultuur.

 

 

 

Naast zijn werk als Chinees geneeskundig therapeut en onderzoeker bij de Stichting CNYS  werkt hij als lesgever in taiji, qigong, yoga en meditatie.

 

 

 

Zijn eigen yoga beoefening startte tijdens zijn studententijd zo’n 20 jaar geleden.  Het is één van de belangrijkste focus punten in zijn eigen training.

 

 

 

Met kennis en ervaring in zowel de Boeddhistische als Daoistische traditie helpt hij je niet alleen de tools te beheersen maar ook de context te begrijpen.

 

Doe met ons mee!

Je leven sturen in de richting die jij wil.  Empowerment door zelf – cultivering.