Coming soon

 

Omdat we doorheen de jaren de waarde van onze beweegmethodiek hebben mogen ervaren bij onze cliënten – willen we deze unieke methode toegankelijk maken voor andere therapeuten. 

 

 

Daarom hebben we besloten om het HOEK programma te onderwijzen aan gecertificeerde therapeuten die de wens hebben om beweging te integreren in hun aanpak.

 

 

Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen omtrent deze opleiding stuur alvast een mailtje of hou deze pagina in de gaten.

Tweejarige opleiding

herstel op eigen kracht

First walk the path

Als we op een correcte manier kennis willen overdragen en reflecteren op de ervaringen van onze cliënt – dient onze kennis gebaseerd te zijn op ervaring.

 

Dit tweejarig traject vereist van jou dat je twee jaar lang elke dag traint.  Dit is een minimum om de materie voldoende te beheersen om deze op een effectieve manier in te zetten

Fellow Travelers

Door samen te trainen en te reflecteren leren we van elkaar.  Eén van de grootste voordelen van lesgeven is dat je eigen beoefening enorm verrijkt wordt door de obstakels van anderen.

 

De gemeenschap en de jaarlijkse bijscholingen (GLI traject) helpen ons om onze vaardigheden te blijven ontwikkelen.  Niet alleen in de beoefening zelf maar eveneens in de manier waarop we het inzetten in onze praktijk.

Basics

Basis oefeningen die terugkomen in verschillende elementen van het programma.

Stepping

Een betere valpreventie is er niet. De basis van het lopen en tevens Taiji beoefening

Jiben gong

Opwarmingsoefeningen gericht op het losmaken van het lichaam. Optimaliseren van beweeglijkheid van het lichaam.

Qigong

 4 verschillende vormen met focus op:

-Interne beleving en rust

-Rek en strek

-Houding en open lichaam

-Ontspanning

Yoga

Basis rek en strekoefeningen met als doel het leren kennen en bevorderen van de ontspannings-reflex van ons lichaam

Meditatie

Inleiding in de basisvaardigheid van meditatie: concentratie.

a complete body & mind practice

Een holistische aanpak vereist jezelf trainen op meerdere manieren

De eerste stap is die van herstellen van gezondheid. Dit houdt in dat we kijken naar de volgende elementen: kracht, lenigheid en beweeglijkheid, balans, concentratie en coördinatie. Al deze elementen komen aan bod.

 

Binnen het begeleidingstraject kijken we waar iemand het meeste baat bij heeft en beginnen we daarmee. Ten alle tijd ontwikkelen we daarna ook de andere vaardigheden. Je wil immers niet alleen sterk zijn, je wil ook soepel zijn. Je wil niet alleen fit en energiek zijn, je wil ook rust en balans in je lijf.

jouw vaardigheden uitbreiden?

samen naar een gezondere wereld