Meiyu Chuyen

ik help je jeugdige gezondheid herstellen

Hoofdtherapeut en coach vanuit de Chinese geneeskunde en  leefstijlmethode bij het Yang Sheng Lifestyle Center in Oostburg.

 

 

Gezonder lichaam

Rust en Balans

Inzicht in gezondheid

Tools voor zelfstandigheid

Body Mind Healing

Lichaam en geest zijn vanuit de Chinese visie gezien één en hetzelfde. Je kunt niet het ene aspect van jezelf ontwikkelen zonder dat je het andere beïnvloedt. Daarom benaderen we gezondheid vanuit het geheel. Met een hele reeks aan manieren om gezondheid te bevorderen. Voeding, beweging, therapie en psychologie.

 

Ellen Chuyen - hoofd therapeut binnen de Yang Sheng Lifestyle Club

Behandeltraject

voor maximaal resultaat

Dit coachingstraject is voor wie echt de diepte in wil gaan. Met de maximale inzet van verschillende methodes. Zoals acupunctuur, massage, voeding, beweging, etc…

 

Hiermee duik je in de volledige Yang Sheng Methode. Met toegang tot groepslessen, 1 op 1 coaching en alle materiaal online beschikbaar.

cover van het online sportplatform van yang sheng lifestyle methode

Online platform

leer zelfzorg

Wie veraf woont of liever vanuit het comfort van de eigen locatie trainen en studeren. Waar en wanneer je wil – dat is het idee.

 

 

Drie lesmodules zijn inbegrepen: voeding, beweging en zelfzorg. Voor wie dit materiaal beheerst is gezondheidswinst onvermijdelijk.

Vitale medewerkers kennen een team spirit en zetten de handen samen

Workshops

samen studeren

In groep gezondheid beoefenen en leren is niet alleen leuk, het bevordert het begrijpen van gezondheid en ziekte.
 
Dit zijn onze workshops en lesmomenten waar we samen vaardigheden en theorie onder de knie krijgen om gezondheid te maximaliseren.
 
Yang sheng lifestyle stretch oefening binnen de yang sheng afval formule

Wat is Body Mind Healing?

De Chinese geneeskunde gaat ervan uit dat lichaam en geest één zijn. Wij zijn daarbij geen losstaand individu maar een onderdeel van het groter geheel.

 

Chinese geneeskunde spreekt een eigen taal. Die van yin yang en de wuxing, bekend als de vijf elementenleer. Die zijn een leidraad in voeding, beweging en therapeutisch ingrijpen.

Chinese therapie

Chinese therapie gebruikt een heel andere manier van diagnostiek dan de Westerse variant. Door een uitgebreid gesprek te voeren, tong te kijken, pols te voelen en andere factoren in rekening te brengen komen we tot een diagnose. Deze diagnose wordt elke behandeling opnieuw gesteld want niets is statisch, ook niet een diagnose.

 

Behandelvormen bestaan uit massage, cupping, moxa, guasha, acupunctuur of een combinatie van deze technieken.

Treated by Experts

MEET THE Therapist

Meiyu Chuyen

.....

 

 

MASTER IN DE

PSYCHOLOGIE

 

Afgestudeerd als Sociale- en Organisatie psycholoog in 2009 op de Universiteit van Leiden.


Ik had altijd een grote interesse in de menselijke gedragingen en gezondheid.
 
Na mijn psychologie diploma heb ik me verder ontwikkelt in de Chinese geneeskunde. Dit vanwege mijn Aziatische roots. Ik zag een grote meerwaarde om deze twee te combineren. 

 

 

CHINESE GENEESKUNDE

 
Mijn interesse in de Chinese geneeskunde begon met de zelfzorg technieken die mijn ouders toendertijd inzetten. Denk aan massage, schrapen, tijgerbalsem, cuppen, kruiden en voeding. Ik zag hoe effectief en efficiënt het werkte. Het was net een toverkunstje. 
 
Voeding en kruiden dat is waar ik in ben opgegroeid.  Mijn vader was chef-kok en Chinese apotheker.  Ik hielp mee in de keuken en bestudeerde de kruiden toen al. 
 
In 2019 ben ik afgestudeerd als acupuncturist.

 

 

EXPERTISE

 
Coaching is wat ik altijd heb gedaan en nog een lange tijd wil blijven doen. Mensen helpen en begeleiden in haar of zijn zoektocht binnen het leven is iets waar ik goed in ben. 
 
Mijn kracht zit denk ik in mijn multidisciplinaire en holistische benadering. Enerzijds biedt je mensen een luisterend oor en geef je inzichten, anderzijds biedt je volledige behandelingen.